Tartu kultuuri lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kirjanik Susan Luitsalu.
Kirjanik Susan Luitsalu. Foto: Jaanus Lensment

Algasid üleriigilised raamatukogupäevad

Üleriigilised raamatukogupäevad «Kohtume raamatukogus» algasid eile ja toimuvad 30. oktoobrini. Ka Tartu linnaraamatukogu kutsub oma lugejaid põnevatele kohtumistele nii raamatukogus kui ka virtuaalruumis.

Teiste hulgas tuleb lugejatega kohtuma kirjanik ja maailmarändur Susan Luitsalu, kellega ajab juttu ajakirjanik Liis Seljamaa, filmimuusika kontserdiga avab näituse «Filmikaadrid margialbumis» Virumaa filatelist Samuel Golumb, loodusõhtu külaline Peep Männil teab, kui head või halvad on meil inimeste suhted karude, huntide ja rebastega.

Harukogudes kuulevad huvilised reisijutte Kosovost, Valgevenest ja Ida-Virumaast. Raamatukogupäevade ajal toimub kaks kirjanduskohvikut.

Veebi vahendusel on otseülekandena võimalik jälgida vestlust Susan Luitsaluga 22. oktoobril kell 18. Kavas on teisigi üritusi. TPM

Ene Mihkelsoni sünniaastapäeval selgub kultuuri­mõtestaja preemia saaja

Eesti kirjandusmuuseumis (Vanemuise 42) toimub täna, Ene Mihkelsoni 76. sünniaastapäeval algusega kell 14 tema loomingu teemaline ettekandepäev, kus kuulutatakse välja ka Tartu kultuurkapitali Ene Mihkelsoni fondi kultuurimõtestaja preemia laureaat.

Ettekandepäeval esinevad Mihkelsoni fondi stipendiaadid, kirjandusteadlased Tanar Kirs ja Kristiine Kikas ning filosoof Leo Luks, kes keskenduvad ettekandeis Mihkelsoni luule süvaanalüüsile. Sama fondi stipendiaat, kirjandusuurija Indrek Ojam avab Mihkelsoni ja W. G. Sebaldi intellektuaalset ühisruumi maailmakirjanduse retseptsiooni teooriate valguses.

Tartu kultuurkapital ja Ene Mihkelsoni selts annavad üle kultuurimõtestaja preemia. See anti esimest korda välja eelmisel aastal Joonas Hellermale.

Ettekandepäeva lõpuks esitletakse kell 17 Ene Mihkelsoni seltsi esinaise Aija Sakova monograafiat «Mäletamise poeetika. Ene Mihkelsoni ja Christa Wolfi romaanid lähivaates», mis ilmus kevadel.

Päeva juhatab kirjandusteadlane ja õppejõud, 2018. aasta Ene Mihkelsoni fondi stipendiaat Joosep Susi. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles