Tartu kunstimuuseum sai uue direktori (1)

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartu kunstimuuseumi uus direktor Joanna Hoffmann.
Tartu kunstimuuseumi uus direktor Joanna Hoffmann. Foto: Kristjan Teedema

Kultuuriminister Tõnis Lukas nimetas Tartu kunstimuuseumi direktoriks Joanna Hoffmanni.

Konkursikomisjon leidis konsensuslikult, et muuseumi näituste osakonna juhataja ja alates eelmise aasta aprillist asendajana muuseumi direktori tööülesandeid täitnud Joanna Hoffmann on parim kandidaat Tartu kunstimuuseumi direktori ametikohale.

«Tartu kunstimuuseumi potentsiaal ning võlu peituvad just selles, et see on väiksem ja alternatiivsem kui Eesti kunstimuuseum. Olles meelega ja teadlikult nii-öelda igavene number kaks, on palju rohkem võimalusi eksperimenteerimiseks, katsetamiseks ja kiireks reaktsiooniks ühiskonnas toimuvale,» ütles uus kunstimuuseumi direktor Joanna Hoffmann. «Tartu kunstimuuseum on täna ja tulevikus Lõuna-Eesti kunstivälja keskpunkt ning avatud koostööpartner kogukonnale, erinevatele ühiskonnagruppidele ja tervele Eesti kultuuripublikule.»

Leping on sõlmitud tähtajaliselt viieks aastaks. Joanna Hoffmanni esimene tööpäev algas 20. oktoobril. Ta on töötanud Tartu kunstimuuseumis ligi viis aastat, sellest viimased poolteist aastat direktori kohustäitjana ning samal ajal ka näituste osakonna juhatajana.

Hoffmann lõpetas 2016. aastal Eesti kunstiakadeemia maali eriala magistriõppe, olles eelnevalt omandanud sealsamas bakalaureusekraadi tekstiilidisaini valdkonnas. Tartu kunstimuuseumis on ta kureerinud mitmeid näituseid, sh koostöös Hanna-Liis Kondiga «Pallas 100. Kunstikool ja kultus» (2019) ning 24. oktoobril avatava Tiit Pääsukese ülevaatenäituse «Nostalgiata».

Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa andmeil kandideeris Tartu kunstimuuseumi ametikohale viis inimest. Avalduse esitanud teiste isikute nimesid ministeeriumi muuseuminõunik ei avaldanud.

Muuseumi eelmine direktor Signe Kivi valiti 2019. aastal riigikogu liikmeks. Pärast seda on juhi kohusetäitjana töötanud Joanna Hoffmann.

Konkursikomisjoni kuulusid Marju Reismaa kõrval ministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Merilin Piipuu, kunstinõunik Maria-Kristiina Soomre, sihtasutuse Eesti kunstimuuseum juhatuse liige Sirje Helme ja Tartu abilinnapea Asko Tamme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles