Nõos avatakse homme Eesti esimene laste discgolfi rada

Lenel Karu
, reporter
Copy
Discgolfi rada. Foto on illustratiivne.
Discgolfi rada. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Homme avatakse Nõos esimene lastele ja algajatele mängijatele loodud discgolfi rada Eestis. Rada asub Nõo põhikooli ja Nõo reaalgümnaasiumi esisel pargialal ning ametlikule avamisele Nõo spordikooli parklas on huvilised oodatud homme kell 13.

«Idee luua discgolfi rada lastele ja algajatele tekkis Nõo Veskijärve ja vallamaja ümbruses oleva «Nõo Discgolfi Pargi» uuendamisel. Kuna Nõo Spordikooli ümbruse discgolfi rada kasutatakse kehalise kasvatuse tundides aktiivselt, tekkis idee luua mängurada, mis oleks eelmisest kompaktsem, turvalisem ning ennetaks ketaste kadumist mängimise ajal. Tänu sellele ideele sai selgust, et Eestis ei ole ametlikult veel ühtegi sarnast rada avatud, mis omakorda andis teostusele hoogu juurde,» rääkis Nõo spordikooli direktor Katrina Kallas.

Spordikoolil on planeeritud edaspidine koostöö erinevate discgolfi etappide läbiviimiseks, et spordiala populaarsust hoida ja tõsta kohaliku elanikkonna seas, ühtlasi kutsudes huvilisi mängima ka kaugemalt. Kokku läks kahe raja uuendamise projekt maksma 2500 eurot, aga kulusid vähendas asjaolu,et discgolfi korvid olid varasemalt juba olemas nii järve kui koolide ümber. 

Õpperajal on kokku kuus korvi, mis moodustavad ringikujuliselt lookleva raja koolide esisel pargialal. Radade pikkused jäävad 25-45 m vahele ja on jõukohased ennekõike lastele. «Igal rajal on erinev teema, mis aitab mängijatel hoida õiget kurssi ning luua põnevaid võimalusi siduda mäng ka õppetööga. Kui mäng kohe esmase kogemusena hea emotsiooni tekitab, siis tullakse selle juurde tagasi,» lausus Katrina Kallas.

Avamissündmuse raames tutvustatakse discgolfi mängimise reegleid, visketehnikat ja mängutaktikat. Uuele rajale on oodatud mängima kõik discgolfi huvilised alates lastest kuni vanemaealisteni, kellel kokkupuude discgolfiga on seni olnud pigem tagasihoidlikum või kes soovivad mängida discgolfi lühemal ja lihtsamal rajal. Nõo Spordikoolist saab vajadusel laenutada ka discgolfi kettaid.

Rada aitas teostada Play Discgolf MTÜ, kes andis ideid ja koostas rajaplaanid, paigaldas ümber kõik discgolfi korvid ning abistas ka ettevalmistustöödega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles