Kaht Tartumaa aasta küla kandidaati ühendab üks mure

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Üllatushüüdeid väljendavate siltidega pälvis Kirepi küla mullu Elva aasta küla tiitli ning külavanem Marju Jõks (kollases) sai Elva valla aasta kogukonna edendaja tiitli.
Üllatushüüdeid väljendavate siltidega pälvis Kirepi küla mullu Elva aasta küla tiitli ning külavanem Marju Jõks (kollases) sai Elva valla aasta kogukonna edendaja tiitli. Foto: Sille Annuk

Iga kahe aasta tagant sügisel käib mööda Tartumaad ringi komisjon ja hindab, milline küla väärib aasta küla tiitlit. Nii ka tänavu, mil jäi Tartumaa aasta küla valimisel sõelale kaks kanti: Tartu vallas asuv Koogi ja Elva vallas asuv Kirepi.

Mõlemad külad on olemuselt üsna sarnased. Seal elab umbes sama palju inimesi, ligi sada. Kummalgi külal pole ei seltsimaja ega muud külaseltsile mõeldud kooskäimise kohta, kuid sellegipoolest leiab mõlema küla rahvas aja ja võimaluse, et koos oma kodukandi heaks nii mõndagi ära teha. Kuigi Koogi ja Kirepi asuvad teineteisest ligi seitsmekümne kilomeetri kaugusel, on nende elanikel üks ja sama põhiline mure: pole kergliiklusteed.

Aasta küla tiitlile kandideerivad Koogi ja Kirepi küla.
Aasta küla tiitlile kandideerivad Koogi ja Kirepi küla. Foto: Graafika: Kristiina Ojala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles