Tartlased sordivad prügi laisalt

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Aktsiaseltsi Keskkonnateenused arendusjuhile Kalle Grentsile vaatasid eile Ropka 15a juures biojäätmete kastist vastu pelgalt suitsukoni ja kilekott. Kuid toidujäätmeid leidus kõrvalolevates segaolmejäätmete konteinerites.
Aktsiaseltsi Keskkonnateenused arendusjuhile Kalle Grentsile vaatasid eile Ropka 15a juures biojäätmete kastist vastu pelgalt suitsukoni ja kilekott. Kuid toidujäätmeid leidus kõrvalolevates segaolmejäätmete konteinerites. Foto: Kristjan Teedema

Eile keskpäeval võis Ropka 15a juures näha kümmekonda inimest prügikastidesse piilumas ning nende sisu võrdlemas. Biojäätmete kast oli tühi, konteineri põhjas vedelesid vaid suitsukoni ja kilekott ning kogu kõdunev sodi oli kallatud hoopis teistesse. See pilt pole erand ja kinnitab tõsiasja, et tartlased endiselt ei sordi prügi nii, et seda saaks võimalikult palju ümber töötada.

Prügikastikaasi paotanud Eesti ringmajandusettevõtete liidu tutvusmisringkäiku vedas ASi Keskkonnateenused arendusjuht Kalle Grents, kes arvas, et leige huvi prügi sortimise vastu võib tulla sellest, et see on inimese jaoks tüütu kohustus, vanasti ju ei pidanud, ning endiselt elab oma elu müüt, et kõik prügi kallatakse ju niikuinii samasse autosse kokku.

Köögijäätmed rikuvad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles