Koroonaviirus jõudis Jõgevamaa koolidesse ja lasteaedadesse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Palamuse lasteaed Nukitsamees suletakse  viiruseleviku peatamiseks.
Palamuse lasteaed Nukitsamees suletakse viiruseleviku peatamiseks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Terviseamet teatas täna, et Jõgevamaale lisandus ööpäevaga kuus koroonapositiivset. Tartu Postimehe andmeil on koroonapositiivsete ja nende lähikontaktsete tõttu distantsõppele viidud mitu Jõgevamaa kooli ning kaks lasteaeda on suletud.

Terviseameti andmeist ilmnes, et positiivse koroonatesti andis üks inimene, kes on seotud Torma lasteaiaga. «Paraku me ei saa täpsustada, kas tegu on lasteaias käiva lapsega või kellegagi personalist,» sõnas terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht.

Sellegi poolest on Torma lasteaed praegu suletud ning kool viidud üle distantsõppele.

Ka on teada, et Palamuse lasteaed ja kool lähevad homsest distantsõppele. «Tõepoolest, täna hommikuse seisuga on üks koroonapositiivne lisandunud Palamusele,» kinnitas Luht. Sarnaselt teiste positiivse proovi andnutega ei täpsusta terviseamet, kas tegu on kellegagi lasteaia personalist, lastest või lastevanematest.

Jõgeva vallas asuv Vaimastvere kool läks tänasest distantsõppele. Koolis ei viibinud koroonapositiivset inimest, küll aga positiivse koroonaproovi andnud inimese lähikontaktne.

Kooli direktor Väino Ling sõnas, et tegu oli õpilaskodu õpilasega, seega kool saatis koju ka kõik õpilaskodulapsed. Vaimastvere koolis õpib 70 õpilast, kellest kolmandik elab kooliajal õpilaskodus.

Koolimajas tegutsev lasteaed on veel lahti, kuid direktor palus võimaluse korral ka sealt lapsed koju viia. «Juba on mõnele lapsele järele tuldud,» sõnas ta.

«Õnneks algab uuel nädalal koolivaheaeg, seega ehk selle ajaga saab selgeks, kas ja kes veel nakatuvad, ning sellest lähtuvalt vaatame, kuidas pärast koolivaheaega edasi toimetame,» lisas Ling.

Juba on teada, et Jõgeva vallas läheb homsest ka Siimusti algkool koduõppele.

Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht soovitab Jõgevamaa inimestel võimalikult vähe ringi liikuda ning vältida rahvarohkeid kohti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles