Päevatoimetaja:
Richard Särk

Abiellumine läheb uuel aastal tublisti kallimaks (2)

Copy
Juunist Tartu rahvastikutoimingute osakonda juhatav Kristina Aabrams sõnas, et nad on püüdnud Tiigi 12 majaesist lillepottidega õdusamaks muuta, kuid arenguruumi on veel kõvasti.
Juunist Tartu rahvastikutoimingute osakonda juhatav Kristina Aabrams sõnas, et nad on püüdnud Tiigi 12 majaesist lillepottidega õdusamaks muuta, kuid arenguruumi on veel kõvasti. Foto: Kristjan Teedema

Tartu abiellujate võimalused avarduvad, teatas linnavalitsuse avalike suhete osakond eile pärast seda, kui linnavalitsus oli otsustanud, et uuest aastast tuleb abiellujatel registreerimisel Tiigi tänava saalis maksta renti. Säärast hinnakirja ülikoolilinnas seni polnud.

Enne 2018. aasta algul kehtima hakanud haldusreformi oli abielude sõlmimine maavalitsuste pärusmaa. Maavalitsuste kadumise järel jäi see ülesanne omavalitsustele.

Tartu oli seni ainus maakonnakeskus, kus sai abielu sõlmida vaid 30-eurose riigilõivu eest. «Hinnad pole midagi müstilist, ei liiga kallis ega ka liiga soodne,» kommenteeris Tartu linnasekretär Jüri Mölder uut hinnakirja.

Tagasi üles