Miks? ⟩ ...seisab Tartu Vaksali kõrval pagasiaida küljes suur Tartu ja Lõuna-Eesti kaart, kus on kirjas, et Eesti Rahva Muuseum asub endiselt aadressil Kuperjanovi tänav 9? (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raudteejaamas asuv Tartu linna ja Lõuna-Eesti kaart on pärit selle kümnendi algusest.
Raudteejaamas asuv Tartu linna ja Lõuna-Eesti kaart on pärit selle kümnendi algusest. Foto: Kristjan Teedema

Vastab Helen KalbergSA Tartumaa Turism juhataja

Kaardil olevate logode põhjal tundub, et tegemist on ühe järjekordse piiriülese koostöö projekti raames toodetud kaardiga, millel vanust ilmselt enam kui viis aastat.

Kõnealuse projekti ainus partner Eestist on Valgamaa – ei Tartu linn ega ka Tartumaa Turism selles projektis partnerina ei osalenud ja seetõttu puudub meil ka kõnealuse kaardi kohta info. Aga sellegipoolest saame kaardi maha võtta ning võimaluse ja sobivuse korral asendada ajakohase kaardiga.

Kaart tehti Läti ja Eesti ühisprojekti Tour de LatEst tarvis, mis algas 2010. aastal. Jalgrattamarsruut läbis Lätit ja Eestit. Marsruudi kogupikkus oli 1296 kilomeetrit. Projekti ajal rajati Eestis rattaturistidele 24 ja Lätis 17 puhkekohta, 2010. aasta kevadel paigaldati Eestis 520 ja Lätis 459 jalgrattamarsruudi viita ning Eestis 22 ja Lätis 36 infostendi. See tähendab, et vananenud, eksliku teabega stende võib Eestis olla veelgi.

Vaksalis oleva kaardi lisainfotahvlilt saab lugeda, et Eesti Rahva Muuseum asub Kuperjanovi tänaval.
Vaksalis oleva kaardi lisainfotahvlilt saab lugeda, et Eesti Rahva Muuseum asub Kuperjanovi tänaval. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles