Narva mäel põrkasid kokku BMW ja Ford, liiklusõnnetuse teadet vormistada ei osatud

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna kella 22.40 ajal juhtus Tartus Narva maanteel liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku sõiduautod Ford ja BMW. Ükski inimene õnnetuses viga ei saanud ja juhid said süü osas omavahel kokkuleppele. Kuna osapooled liiklusõnnetuse teadet vormistada ei osanud, kutsuti appi politsei.

Fordi juht liikus Annelinna poolt mööda Puiestee tänavat Jõgeva suunas. BMW juht liikus Narva maantee peateed mööda Raadi poole, kui Ford talle teed andmata küljelt sisse sõitis. BMW parem külg sai tugeva mõlgi, Fordi esiots purunes. 

Juhid said süü osas omavahel kokkuleppele, kuid kumbki õnnetuse osapooltest liiklusõnnetuse teadet vormistada ei osanud ja õigupoolest ei olnud kummalgi juhil vastavat blanketti käepärast. Seepärast paluti sündmuskohale õnnetuse osapooli abistama politsei.

Avariipolitseinikud nentisid, et kuigi ükski juht õnnetust ei oota ning selleks ette valmistuda ei tahaks, on siiski soovituslik omale avarii teate blankett masinasse kindlustuse koduleheküljelt välja printida ja autosse valmis panna, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk. 

Teisel juhul võib õnnetuse üksikasjad fikseerida ka tavalisele paberile. «Nii säästate õnnetuse juhtudes oma aega, sest politsei on tihti hõivatud kiireloomulisemate väljakutsetega ja neil, kes kindlustuspabereid vormistada ei oska või saa, tuleb paraku päris pikalt abi oodata,» teatas pressiesindaja.

Kuidas täita avarii teate blanketti: 

Varakahjuga õnnetuse juhtudes tuleb teha võimalusel avariipaigast fotod ja blanketile või paberile panna kirja:

• Avarii kuupäev, kellaaeg ja koht

• Sõidukiomanike nimed ja kontaktandmed

• Sõidukijuhtide nimed, kontaktandmed ja juhiloa numbrid

• Avariis osalenud autode margid, mudelid ja registreerimisnumbrid

• Avarii kirjeldus vabas vormis ja süüdlase tunnistus

• Kõige tipuks allkirjad alla

Teatise vormistamisel hätta jäädes aitab kindlasti ka kindlustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles