Koroonaviirus murdis ka Miina Härma gümnaasiumisse

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Miina Härma gümnaasium.
Miina Härma gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel nädalatel on ilmnenud, et koroonaviirus on levinud mitmesse kooli. Näiteks selgus reedel, et nakatunud on Nõo reaalgümnaasiumi töötaja. Täna kinnitas Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg viiruse jõudmist ka sellesse kooli.

Tänase seisuga on teada, et positiivse koroonaproovi on andnud üks algklassiõpilane. Lähipäevil peaks selguma, kas viirusega on nakatunud ka tema samas koolis põhikooliastmes õppiv pereliige. 

Mõlema lapsega lähikontaktis olnud õpilased ja õpetajad on distantsõppel. Tannbergi sõnul on koju saadetud ligikaudu 20 õpilast. 

«Kooliperele on juhtumist teada antud,» kinnitas Tannberg. 

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 882 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 18 osutus positiivseks. 

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid analüüsivastuseid Ida-Virumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati kaheksal inimesel. Harjumaale lisandus neli,  Jõgevamaale  kaks ja Tartumaale üks. Kolmel positiivse analüüsivastuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Jõgevamaale ja Tartumaale lisandunud juhtumid oli varasemate haigestunute lähikontaktsed. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 346 inimest, kellest 39 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks 24 inimesega töökohakolle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles