KIRI: mälestuskild keskpargi rajamisest

, tartlane
Copy
Keskpargi rajamine 1946. Lammutustööd endise tuletõrjemaja kohal, keskel kulgeb veel Kauba tänav. Oktoobri puiesteeks ümber nimetatud Söögituru tänava äärde on juba rajatud valge puidust tribüün, millel kommunistlikud tegelased rongkäike ja paraade vastu võtsid.
Keskpargi rajamine 1946. Lammutustööd endise tuletõrjemaja kohal, keskel kulgeb veel Kauba tänav. Oktoobri puiesteeks ümber nimetatud Söögituru tänava äärde on juba rajatud valge puidust tribüün, millel kommunistlikud tegelased rongkäike ja paraade vastu võtsid. Foto: Ants Linnardi kogust

Tänan linnavolinik Hannes Klaasi kogu südamest arvamusloo eest «60-miljoniline ajupesu keskpargis» (TPM, 6.10).

Olen üks neist tartlastest, kes möödunud sajandi viiekümnendatel käis taastamas ja korrastamas kesklinna vabast ajast ja ka talgute korras.

Minu üks objekt oli keskpark. Kandsin kanderaamiga alul välja kivikamakaid ja ehitusprahti. Hiljem asemele mulda. Kaevasin nii mõnegi praeguse pärna tarvis istutusauke. Hiljem aitasin maha märkida vajalike teeradade asukohad ja silusin neid käidavaks.

Mällu on sööbinud tookordse linnaarhitekti ütlus: «Praegu olete noored ja mõnelegi ei meeldi see töö meie linnas, aga aastate pärast jalutate lastelastega varjuliste puude all Tartu südalinnas ja olete uhked selle ilust.»

Mina loodan, et mõistus võidab ja selles kaunis pargis saavad jalutada ka praeguste väikelaste järglased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles