Perekond Seli perefima võlud ja valud (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Perekond Seli Estiko peakontoris Plaskus. Pildil vasakult: Kätriin Seli, Kristo Seli, Kersti Seli ja Neinar Seli. Pildilt puudub vanem tütar Silje Märtson.
Perekond Seli Estiko peakontoris Plaskus. Pildil vasakult: Kätriin Seli, Kristo Seli, Kersti Seli ja Neinar Seli. Pildilt puudub vanem tütar Silje Märtson. Foto: Margus Ansu

Tartu ärimehe Neinar Seli suurimast ettevõttest Estiko grupist on ajapikku kasvanud perefirma. Külg külje kõrval töötavad ettevõttes tema abikaasa Kersti ja nende kolm last.

Tänavu oli Estiko kontserni valdusfirma AS Rondam Grupp koos ASi Mainor ning Eesti ainukese kartulikrõpse tootva ettevõtte AS Balsnack International Holdinguga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse aasta pereettevõtte nominent. Seekord viis tiitli koju siiski Mainor. Aga kuidas perekond Seli ühes firmas koos äri ajab?Nii ema Kersti, isa Neinar kui nende lapsed rõhutavad, et ettevõttes tööle hakkamine oli pigem juhus ning laste endi soov. Estiko tegevjuht Kristo Seli lausus, et elus kipub nii olema, et suure tõenäosusega saavad korvpallurite lastest korvpallurid ja jalgpallurite lastest jalgpallurid. Kui ikka lapsest saadik staadioni kõrval olla, siis jääb pisik sisse. «Nii on ka meie perega, aga meie staadion on Estiko kontor ja Pläsku,» selgitas Kristo.

Ema Kersti Seli meenutas, et kui vanemad lapsed, Silje ja Kristo olid päris pisikesed, käis ta igal laupäeval lastega Annelinnast Karlovas Figaro poes, kus oli vaja kuus päeva nädalas tööd teha. «Ehitasime omale samal ajal maja Lemmatsi tänavale, sai kokku lepitud, et nii kaua tuleb poes rassida, kui maja valmis, aga noh, sealt see lumepall veerema läks ja pole siiamaani pidama saanud,» sõnas pereema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles