Tartu kultuurihoone aastapäeva tähistasid konverents ja kontsert (1)

Tartu Postimees
Copy

Kaheksakümmend aastat tagasi alustas Tartu kesklinnas raeplatsi serval  tegevust Tartu kultuurihoone (praegune aadress Kompanii 2). Esinduslikus majas tegutses üle 50 rahvakultuurikollektiivi, korraldati palju kohalikke, aga ka rahvusvahelisi üritusi. Pühapäeval toimusid aastapäeva tähistamiseks Eesti Rahva Muuseumis konverents ja kontsert.

Lõunasea ajal oli Hurda saalis kavas meenutusettekanne Tartu kultuurihoone tegevusest aastatel 1940–1990 ja teemakohane vestlusring.

Kell 13.30 algas silla-alal kontsert, kus esinesid puhkpilliorkester Tartu, rivitrummide ansambel, Tartu poistekoori solistid, rahvatantsurühmad Kusta ja Linda, Setu ansambel Hõpõhelme ja Vastseliina-Misso puhkpilliansambel.

Pärastlõunal käis konverentsil Hurda saalis vestlusring ja arutelu teemal «Tartu kohalik rahvakultuurielu täna ja homme Tartu kultuurihoone laiahaardelise tegevuse eeskujul. Tartu rahva- ja muusikakultuuri osa Tartu kultuurielus».

Ürituse ajal sai silla-alal vaadata näitust kultuurihoone tegevuse ajaloost.

Sündmuse eestvedaja on Tartu kultuurihoone seltsingu liige, puhkpilliorkester Tartu peadirigent Margus Kasemaa. Korraldustoimkonnas on ka kultuurihoone kauaaegne töötaja Maie Perli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles