Eesti meistrivõistlused võimlemises toimuvad koroonale vaatamata

Tartu Postimees
Copy

Sel nädalavahetusel leiavad Tartus aset Eesti meistrivõistlused rühm- ja iluvõimlemises. Reedest pühapäevani jahib Tartus meistritiitlit ligi 400 võimlejat.

Annelinnas A. Le Coqi spordimajas näitavad kolme päeva jooksul graatsilisi elemente ja keerukaid hüppeid eri vanuses osalejad. Noorte meistrivõistlused toimuvad 5. korda, iluvõimlemise meistrivõistlused 73. ja rühmvõimlemise meistrivõistlused 25. korda. Lasteklassist veel nooremate võimlejate jaoks on tänavu loodud Tublide turniir.

Tartu võistlus paneb korraldajate võimed proovile nagu teistegi alade võistluste organiseerijail. Lisaks võimlejatele tulevad saali fännid, pereliikmed ja sõbrad. Vaatama tohib tulla 50 protsenti võimalikust publikuhulgast, kõigil peab ees olema mask ja istekohad on märgistatud.

Üks tuntud nimi kolmepäevalisel võistlusel on Viktoria Bogdanova​, Eesti valitsev meister iluvõimlemises. Suurte ootustega lähevad võistlema veel näiteks Polina Muraško​, Adelina Beljajeva​ ja Melani Keler.

Rütmika võimlemisklubi president Sirje Eomõis ütles, et võimlemine on Eestis kasvanud aastatega harrastajate tasemelt tippspordiks. Võistluse finaalid leiavad aset pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles