Nõos peeti valgusfestivali

Tartu Postimees
Copy

Laupäeval leidis kuuendat korda aset Nõo valgusfestival, mille üritused toimusid alevi eri paigus. Pärastlõunal said kultuurimajas eelregistreerunud huvilised osaleda liikumise töötoas. Kell 18 algas sealsamas Külli Roosna ja Kenneth Flaki kontsert-tantsulavastus «Two Body Orchestra».

«Oluline on kogukonna kokkutoomine, sel aastal oli koguni 150 vabatahtlikku, kes kõik festivali panustasid,» ütles festivali eestvedaja ja lavastaja Jaan Ulst. «Valgusfestival saab aidata inimestel oma sära hoida.

Elava tule alal algas tegevus kell 18 lõkke tegemise õpetusega ja jätkus süütamisega päikeseloojangul kell 18.21. Kella seitsme paiku alustasid vallamaja taga elava tule alal tuletantsuga Krista Palm ja Tauri Vahesaar. Eriefektidega etteaste kujunes üheks festivali meeldejäävamaks.

Ulsti arvates õnnestus üritus hästi, sündmust külastas ligi kolm tuhat inimest. Lavastaja kinnitas, et tulesõu oli tänavu läbi aegade vägevaim. Nõo kirik oli lummavalt valgustatud, inimesed põikasid pühakotta ning nautisid katkematut orelimängu.

Kellamehe pargis astus üles võimlemisklubi Akros. Veskijärve kaldal olid aga kavas tantsulised ja muusikalised stseenid, mille lavastas Ingrid Hamer ning kujundas muusikaliselt Malle Maltis. Valguskujunduse lõi Rene Liivamägi.

Koduloomuuseumis sai vaadata näitust valgusfestivalist aastatel 2015–2019, näitust kureeris Kai Toom.

Festival sündis kuus aastat tagasi Nõo vallavanema Rain Sangernebo ja Tartu observatooriumi direktori Anu Reinarti ning külastuskeskuse juhataja Heli Läti ideest avada kosmosekeskuse uksed Nõo valla elanikele ja tutvustada kosmoseteadlaste tööd. Festivali korraldab MTÜ Guerrilla Kunstide Trupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles