VIDEO ⟩ Nagu täiskuu ajal. Jõgeva vallavolikogu istungil aeti segast õunaussijuttu (2)

Tartu Postimees
Copy

Neljapäeval peetud Jõgeva vallavolikogu istung sattus 16. minutil pehmelt öeldes kummalisele rajale, kui abivallavanem Terje Rudissaar otsustas kõnepuldist voliniku arupärimisele vastata enda tehtud luuletusega.

Jõgeva vallavolikogu keskfraktsiooni liige Arvo Sakjas päris abivallavanem Terje Rudissaarelt, et mida too silmas pidas, kui postitas Facebookis oma seinale vallaametnike koondamist käsitleva uudise juurde kommentaari: «Mõni õunauss on ussitama ajanud osa õunast! Tulebki õun ära korjata ja ussitanud osa välja lõigata, ülejäänu on hea ja söödav!».

Selle asemel, et küsimusele vastata, kandis aga Rudissaar ette luuletuse, mis rääkis õunaussist, kes õuna sisse oma teed uuristab. Ühtlasi teatas ta, et sotsiaalmeedias esinedes pole ta abivallavanem, vaid lihtsalt Terje Rudissaar.

Seejärel uurisid vallavolinikud, kas abivallavanem võib ikka pärast tööpäeva lõppu sotsiaalmeedias suvalist jama postitada ning kas ta mitte ei peaks oma ülesastumise pärast piinlikkust tundma.

Kohalikku võimuorganit tabanud meeltesegadusele on keeruline ühest seletust anda. Kalender näitab, et istungi päeval, 8. oktoobril, polnud veel täiskuu aeg.

Jõgeva vallavõim

Vallavalitsus

Vallavanem – Tiit Lääne (Isamaa)

Abivallavanem – Aive Tamm (ei kuulu ühtegi erakonda ega valimisliitu)

Abivallavanem – Terje Rudissaar (valimisliit Vooremaa)

Volikogu

27 liiget

Koalitsioon – Isamaa, Sotsiaaldemokraatlik erakond, EKRE, valimisliit Vooremaa, valimisliit Uus Jõgeva, valimisliit Kõigi Kodu

Opositsioon – Keskerakond, Reformierakond

Volikogu esimees – Aivar Kokk (Isamaa)

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles