Lydia hotell tõusis Eesti konkurentsivõime edetabelis esikohale

Tartu Postimees
Copy
Hotell Lydia
Hotell Lydia Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus raekoja taga asuv Lydia hotell pälvis Eesti kaubandus-ja tööstuskoja koostatud konkurentsivõime edetabelis turismi- ja toitlustusettevõtete valdkonnas esikoha. Edetabeli koostamisel arvestati viimase kahe aasta majandustegevuse näitajaid.

Lydia hotelli juhataja Diana Timberg ütles tulemust kommenteerides, et esikoht edetabelis oli hea üllatus, mis innustab. Oma tänusõnad suunas ta kõigile Lydia hotelli töötajatele.

«Koroonaviirusel on olnud tänavu turismindusele ja seeläbi ka hotellindusele laastav mõju. Seda enam on meil hea meel, et oleme varasemalt liikunud õiges suunas ning meie tegevus on olnud tulemuslik. Esikoht näitab, et Lydias on professionaalne meeskond, kes teeb oma tööd südamega,» lausus Timberg.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on koostanud Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabelit juba aastast 2003. Konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus majandusnäitajate põhjal. Arvestatakse kahe viimase aasta majandustegevuste näitajad: müügitulu, puhaskasum, omakapital, töötajate arv ning tööjõukulu.

Andmete analüüsi ja edetabelite koostamise partneriks on Eesti Konjunktuuriinstituut, tehes koostööd Lausanne´i Juhtimise Arendamise Instituudiga. Konkursil osales kokku 1418 Eesti ettevõtet, millest tunnustati kolmeteistkümne valdkonna parimaid.

Ettevõtete konkurentsivõime edetabeli koostamise eesmärk on aidata kaasa Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõusule ja koos sellega kogu Eesti majanduse kiiremale arengule.

Konkurentsivõime edetabel on osa Eesti suurimast ettevõtluskonkursist, mida korraldavad üheskoos Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning Tööandjate Keskliit.

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted 2020. aastal valdkonniti:

CLEVERON AS, tööstus- ja energeetika

LIVIKO AS, toiduainetööstus

BALTIC AGRO AS, hulgikaubandus

SELVER AS, jaekaubandus

TALLINK GRUPP AS, transport- ja logistika

SPACECOM AS, teenindus

LYDIA HOTELL OÜ, turism ja toitlustus

MERKO EHITUS AS, ehitus

KAPITEL AS, kinnisvara

TAVID AS, finantsvahendus

TELIA EESTI AS, side-, kommunikatsioon- ja IT

TORNATOR EESTI OÜ, põllumajandus, kalandus ja metsamajandus

SYSTEMTEST OÜ, arhitektuur- ja projekteerimine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles