Elva vald tunnustas tublimaid ettevõtjaid

Lisete Reineberg
Copy
Vasakult Elva Keegel ja Resto üks eestvedaja Markko Abel, Laari Talu OÜ juhatuse liige Kadri Nebokat ja SW Energia tegevjuht Mait Pärg.
Vasakult Elva Keegel ja Resto üks eestvedaja Markko Abel, Laari Talu OÜ juhatuse liige Kadri Nebokat ja SW Energia tegevjuht Mait Pärg. Foto: Kayvo Kroon

Elva valla ettevõtlusvaldkonna tunnustusüritusel anti eile üle tiitlid neljas kategoorias.

Aasta ettevõtja tiitli pälvis AS Bacula, mis tegeleb toodete valmistamisega pagaritele, kondiitritele, kokkadele ja moosisõpradele. Ettevõte eelistab oma toodetes kasutada kodumaiseid marju ja puuvilju. «AS Bacula on silmapaistev ligi 30-aastase ajalooga ettevõte, kes ostab kohalikelt elanikelt puuvilju, marju ja teisi metsasaadusi. Bacula moos maitseb hästi ning nad on oma toodete kaudu kindlasti aidanud tuntumaks teha ka Elva valda,» kirjeldas Elva vallavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja ja komisjoni liige Kertu Vuks.

Aasta arendusprojekti tunnustuse sai SW Energia Puhja katlamaja. «SW Energia rajas 2019. aasta suvel Puhja alevikku uue kaugküttetorustiku ja täisautomaatse katlamaja, mille tulemusena paranes Puhja aleviku kaugküttevõrgus varustuskindlus ja vähenesid trassi soojakaod,» rääkis Vuks.

Tänavuse särava startija tiitli pälvis Elva Keegel ja Resto. «Elva Keegel ja Resto on toonud meie valda keegli harrastamise võimaluse ning loonud tänapäevase vaba aja veetmise koha. Loodud on Elva keegliklubi, mis osaleb aktiivselt võistlustel ning korraldab võistlusi ka Elvas,» sõnas Vuks. Ta lisas, et 2022. aastal toimuvad Elva Keegel ja Resto eestvedamisel Elvas keeglimängu maailmameistrivõistlused.

Aasta maaelu arendaja tunnustuse sai OÜ Laari Talu. Laari talu on pereettevõte, mis tegutseb Elva külje all. Talu alustas tegevust 2004. aastal ning peamiselt kasvatatkse maasikaid ning toodetakse ka külmkuivatatud maasikaid. «Peale selle pakub talu igal suvel malevlastele tööd ning Laari talu on kindlasti näidanud maaelu ja elamist Elva vallas igati positiivse kogemusena,» rääkis Vuks.

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles, et see aasta on kindlasti olnud ettevõtjatele väljakutseterohke aeg. «Kuigi tänavune aasta on olnud tõesti keeruline, näeme, et meie valla ettevõtted on suutnud kiiresti kohaneda, leida uusi võimalusi ning panustada erinevatel viisidel kohalikku ellu,» ütles Järveoja. Ta lisas, et tal on väga hea meel, et Elva vallas tegutsevad ettevõtted, kes panustavad ka kohaliku elu parendamisse või uute võimaluste loomisse.  

Elva valla ettevõtlusvaldkonna tunnustamiseks sai kandidaate esitada 30. septembrini. Laureaadid valis välja vallavalitsuse moodustatud komisjon. Aasta tööandja ja aasta turismiteo kategooriasse sel aastal nominente ei esitatud ning komisjon otsustas jätta tiitlid välja andmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles