Tartu Filmifond võõrustas USA filmiagenti Eleonora Granata-Jenkinsoni

Tartu Postimees
Copy

Möödunud nädala lõpus külastas Tartu Filmifondi USA filmiagent Eleonora Granata-Jenkinson. Filmiagent külastas North Star Film Alliance projekti raames kahe nädala jooksul Lätit, Soomet ja Eestit. 

Eleonora Granata-Jenkinsonil on suur kogemus nii USA kui ka Euroopa filmimaastikul. Ta on töötanud nii produktsiooni valdkonnas, konsultandina, müügiagendina kui ka erinevate festivalide tiimides, näiteks seitse aastat Veneetsia filmifestivalil USA esindaja ja programmi konsultandina. Hetkel on ta ka üks Pimedate Ööde Filmifestivali programmi koostajatest. Praegu elab ja töötab Eleonora Granata-Jenkinson Los Angeleses ja tema firma Melograno Films tegeleb produktsiooni ja filmiõiguste omandamisega, filmifestivalide alase konsulteerimisega, avalike suhete nõustamise ja turundusega. 

Kristiina Reidolv ja Inga Koppel Tartu Filmifondist ja Tartu Loomemajanduskeskusest koostasid Eleonora Granata-Jenkinsonile ning North Star Film Alliance`i Eesti-Läti korraldustiimile ekskursiooni eesmärgiga tutvustada filmilokatsioone ja koostööpartnereid Tartus ja Tartumaal. Lisaks andis Inga Koppel videointervjuu Tartu Filmifondi tegevussuundadest North Star Film Alliance projekti meeskonnale, kelle eesmärgiks on turundada Eestit, Lätit ja Soomet kui filmivõtete jaoks sobivaid riike. 

2. oktoobril külastati Eesti Rahva Muuseumi, kus giidiks oli ERMi teadussekretär Agnes Aljas. Tartu Filmifond esitles Raadi lennuangaare kui potentsiaalset tulevast Johannes Pääsukese multimeediakeskust ja filmistuudiot. Tartu ajaloolist linnasüda ehk Toomkirikut, Toomemäge ja Tartu ülikooli peahoonet tutvustas Tartu ülikooli muuseumi kuraator Ken Ird. Jaani kirikut ning Supilinna tutvustas maastikuarhitekt Mart Hiob. Loodusfilmide režissööri Joosep Matjus viis külalised loodusekskursioonile Alam-Pedja maastikukaitsealale ja Palupõhja looduskooli, kus külalisi võõrustas looduskooli juht, juba mitukümmend aastat Eestis elav ameeriklane Robert Oetjen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles