Kultuurihoone aastapäeva tähistab konverents ja kontsert (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Selles majas tegutses Tartu kultuurihoone. Foto aastast 2007.
Selles majas tegutses Tartu kultuurihoone. Foto aastast 2007. Foto: Margus Ansu

80 aastat tagasi alustas Tartu kesklinnas raeplatsi serval tegevust Tartu kultuurihoone. Esinduslikus majas tegutses üle 50 rahvakultuurikollektiivi, korraldati palju kohalikke ja rahvusvahelisi üritusi. Pühapäeval toimub aastapäeva tähistamiseks Eesti Rahva Muuseumis konverents ja kontsert, kuhu sissepääs on kõigile tasuta.

Pühapäeval kell 12-13 on Hurda saalis kavas meenutusettekanne Tartu kultuurihoone tegevusest 1940-1990 ja teemakohane vestlusring.

Kell 13.30 algab konsert silla-alal, kus esinevad puhkpilliorkester Tartu, rivitrummide ansambel, Tartu poistekoori solistid, rahvatantsurühmad Kusta ja Linda, setu ansambel Hõpõhelme ja Vastseliina-Misso puhkpilliansambel.

Kell 15.30-16.30 käib konverentsil Hurda saalis vestlusring ja arutelu teemal «Tartu kohalik rahvakultuurielu täna ja homme Tartu kultuurihoone laiahaardelise tegevuse eeskujul. Tartu rahva- ja muusikakultuuri osa Tartu kultuurielus».

Kell 12-18 saab silla-alal vaadata näitust kultuurihoone tegevuse ajaloost.

Ürituse eestvedaja on Tartu kultuurihoone seltsingu liige, puhkpilliorkester Tartu peadirigent Margus Kasemaa. Korraldustoimkonnas on ka kultuurihoone kauaaegne töötaja Maie Perli.

Viis aastat tagasi avati endise kultuurihoone seinal sealsete kunagiste töötajate fotoportreede väljapanek. Avamisel osalesid Maie Perli, Margus Kasemaa ja Urmas Klaas (tagaplaanil).
Viis aastat tagasi avati endise kultuurihoone seinal sealsete kunagiste töötajate fotoportreede väljapanek. Avamisel osalesid Maie Perli, Margus Kasemaa ja Urmas Klaas (tagaplaanil). Foto: Kalev Saar
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles