Festival valgustab Nõo alevikku

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tuletantsu teeb Krista Palm & Co.
Tuletantsu teeb Krista Palm & Co. Foto: Margus Ansu

Laupäeval toimub kuuendat korda Nõo valgusfestival, mille üritused on kavandatud õige mitmesse kohta selles alevikus.

Pärastlõunal saavad kultuurimajas eelregistreerunud huvilised osaleda liikumise töötoas. Kell 18 on sealsamas kavas Külli Roosna ja Kenneth Flaki kontsert-tantsulavastus «Two Body Orchestra», mis esietendub täna pealinnas Sõltumatu Tantsu Laval.

Kahe tunni jooksul, kell 19-21 saab kirikus kuulata kohalikke muusikuid ja vaadata valgusinstallatsiooni. Kirikusse pääs on ilma piletita, kuid võimalusel ootab kogudus annetust kiriku remondi heaks.

Elava tule alal algab tegevus kell 18 lõkke tegemise õpetusega ja jätkub süütamisega päikeseloojangul ehk kell 18.21. Kell 19.15 alustab sealsamas tuletantsuga Krista Palm & Co.

Kellamehe pargis teeb kell 19 ja 19.45 etteaste võimlemisklubi Akros. Veskijärve kaldal on aga kell 19-20.50 kavas tantsulised ja muusikalised stseenid, mille on lavastanud Ingrid Hamer, muusikaliselt kujundanud Malle Maltis ja valguskujunduse loonud Rene Liivamägi.

Koduloomuuseumis saab vaadata näitust valgusfestivalist aastatel 2015-2019, kureerinud Kai Toom.

Festival sündis omal ajal Nõo vallavanema Rain Sangernebo ja Tartu observatooriumi direktori Anu Reinarti ning külastuskeskuse juhataja Heli Läti ideest avada kosmosekeskuse uksed Nõo valla elanikele ja tutvustada seeläbi kosmoseteadlaste tööd. Festivali korraldab MTÜ Guerrilla Kunstide Trupp, eestvedaja on lavastaja Jaan Ulst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles