VIDEO JA GALERII ⟩ Vaata, milline näeb praegu välja rajatav Jõgeva kirik, mis peagi riigilt rammusa rahasüsti saab (4)

Copy

Poliitikute plaani kohaselt saab EELK Jõgeva kogudus järgmisel aastal oma kiriku ehituse jätkamiseks riigilt tõhusa rahasüsti - miljon eurot. Et kogudusse kuulub praegu vaid 44 inimest, on tähelepanuväärne eraldis viimastel päevadel mitmel pool ajakirjanduses andnud alust küsimuste püstitamiseks ning ka kriitikaks.

Samas pole paljudele teada, et üks oluline etapp Jõgeva kiriku ehitusest on juba lõpusirgel. Nimelt on omaaegsest veetornist saanud heleda fassaadiga ning klaaskiivriga torn.

Vaateplatvormiga torn on juba saanud üheks Jõgeva maamärgiks, mille tipust avaneb vaade Laiuse voorele, Painkülas asuvale Scanola Baltic õlitehasele ning umbes kolmandikule linnast.

Sadat vaateplatvormile viivat trepiastet saavad külastajad vahetult mõõtma hakata alles siis, kui ehitajad on rajatise tellijale ehk kogudusele üle andnud. Praegu on käsil tellingute mahavõtmine.

Kirikuehituse peamiseks võtmeisikuks on kujunenud Jõgeva kandi kõige mõjukam poliitik, praegune vallavolikogu esimees ning riigikogu rahanduskomisjoni juht Aivar Kokk (Isamaa).

Sellest, kus ja kuidas Jõgeva kogudus seni on tegutsenud ning kuidas on edenenud uue pühakoja ehitus, saab pikemalt lugeda neljapäevasest Tartu Postimehest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles