Liina Uudelt: kõiki koole kaasav eelarve

, toimetaja
Copy
Liina Uudelt
Liina Uudelt Foto: Liina Uudelt

Nii kui Tartu kaasava eelarve ideed läbi olin lugenud, hakkasin mõttes Tartu koole üles lugema. Reiniku, Kesklinna, Annelinna, Descartes’i... Need neli võib maha tõmmata, sest nemad on juba viimase kolme aasta kaasava eelarve hääletuse punktide ja võidusummaga oma kooliõuele liikumisrajad valmis saanud.

Loetelu järelejäänud koolidest, mille hoovid mõttelises järjekorras alles ootavad, sai piisavalt pikk, et taibata: enne ligi kümne aasta möödumist ei ole mõtet oma häälega vehkima minna mõne teise idee poolt kui koolihoov.

Selle aasta hääletuse ideid sirvides on ennustada tihedat rebimist Miina Härma, Veeriku ja Forseliuse kooli vahel. Kes suudab paremini motiveerida oma kooli õpilasi ja lapsevanemaid hääletusklikki tegema, see võidab. Ja kes kehvemini, saab sama hea teise koha. Õpilaste arvu vaadates näib seis Miina Härma kasuks, aga Veeriku võib ka auhinnalise teise kohaga sama rahule jääda. Ülejäänud ideedel, mille siht­rühm on laialivalguvam ja mitte nii kergesti mobiliseeritav, on palju kehvemad šansid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles