150 aastat vana puitmaja müük nurjus kolmandat korda

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Pildil Narva maantee 101 alghind on avalikel oksjonitel kahel korral olnud 380 000 eurot.
Pildil Narva maantee 101 alghind on avalikel oksjonitel kahel korral olnud 380 000 eurot. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Narva maantee 101 puumaja oli Tartu linnavalitsuse plaanides pikalt kui kaduv nähtus, üldplaneering nägi selle asukohale Pika tänava läbimurde, aga uus üldplaneering seda enam ette ei näe. Linna viimane püüe maja avalikul oksjonil müüa kukkus läbi täna hommikul kell 10, sest ükski huviline oksjonile ei ilmunud.

Esialgu üle 4000-ruutmeetrisest krundist sai kaks krunti ning majaga koos 1818-ruutmeetrise krundi müügitingimused nägid ette, et hoonet pole lubatud lammutada, vaid  tuleb renoveerida vastavalt väljastatud muinsuskaitse eritingimustele. ​

See krunt sündis pärast seda, kui esimene enampakkumine mullu nurjus. «Otsustasime kinnistu jagada, sest avaldati arvamust, et eraldi kinnistuna ollakse valmis ostma,» selgitas Tartu linnavarade osakonnajuhataja Kunnar Jürgenson toona. Krunt jaotati kaheks ning 2494-ruumeetrine elamumaakrunt, mis jääb tänavajoonest eemale, vana puumaja taha, müüdi Karin Raidile kuuluvale ettevõttele Paju Arendus.

Kaks korda on maja olnud müügis alghinnaga 380 000 eurot. Sellele, kas, millal ja mis tingimustel tuleb järgmine avalik oksjon sama maja müügiks, ei oskanud linnavarade osakonna analüütik Kaspar Alev vahetult pärast oksjoni nurjumist vastata. «Peame lisatingimusi ja võimalusi veel omavahel arutama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles