Vales kohas teed ületanud laps sai sõidukilt löögi

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt õnnetuskohalt
Pilt õnnetuskohalt Foto: Lõuna politseiprefektuur

Eile hommikul juhtus Ülenurmes liiklusõnnetus, kus sai viga keelatud kohast teed ületanud laps.

Õnnetus juhtus kell 7.47 Tartu maantee tänaval, kus 12-aastane tüdruk väljus peatunud sõidukist ja alustas sõidutee ületamist selleks mitte ettenähtud kohas.

Jalakäija astus peatunud sõiduki varjust teele ega veendunud sõidutee ületamisel, et ei läheneks teisi sõidukeid.

Teele astudes sai laps löögi Tartu suunas liikunud BMW-lt. Jalakäija sai viga ja kiirabi viis ta TÜ Kliinikumi, kuhu ta jäi jälgimisele.

Lõuna prefektuuri avariiteenistuse vanemkomissar Tormas Tuulik ütles, et kindlasti peaksid lapsi kooli sõidutavad vanemad valima sõiduki peatamiseks koha, kust laps saab muretult edasi liikuda ohutusse ja lubatud teeületamise kohta.

«Olgugi, et formaalselt on vales kohas teed ületav laps seaduse mõttes rikkuja, kannab moraalset vastutust ses küsimuses ikkagi sõidukiroolis olev lapsevanem – tema tagada on esmajärjekorras, et laps pärast sõiduki peatumist võimalikult turvaliselt edasi liikuda saaks,» lisas vanemkomissar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles