Kutsehariduskeskus peab homme ettevõtluspäeva

Tartu Postimees
Copy
Tartu kutsehariduskeskuse tekstiili osakonna õpilased õmblemas kooli õpilastele kaitsemaske.
Tartu kutsehariduskeskuse tekstiili osakonna õpilased õmblemas kooli õpilastele kaitsemaske. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Homme leiab Tartu kutsehariduskeskuses aset esimene ülekooliline ettevõtluspäev, mis sisaldab ettekandeid ning arutelusid ja töötube, milles õppijad saavad ise aktiivselt kaasa lüüa.

Kutsehariduskeskuse ettevõtluspäeva peakorraldaja õpetaja Tiina Aidniku sõnul on ettevõtluspäev osa kooli suurest eesmärgist kujundada ettevõtlusõpe ajakohaseks ja praktiliseks. «Ettevõtlust ja ettevõtlikkust ei saa õppida klassitunnis aineõpetajat kuulates, vaid see on protsessipõhine õpe. Lähtume sellest, et ettevõtlikkus on tulevikutöö oskus ning neid oskusi saab arendada elulisi probleeme lahendades ja teadmisi iga päev kasutades,» selgitas ta.

Ettevõtluspäev kutsehariduskeskuses algab kell 9, mil konverentsisaalis saab kuulata Marko Karu esinemist teemal «Disainmõtlemine – oskus ja julgus teha ennenägematuid asju». Pärast seda leiab aset kaks arutelu. Milline on tulevikutöö ja kuidas ettevõtlusõpe aitab tulevikuks vajalikke oskusi arendada – sellel teemal diskuteerivad Kaja Sander  Luua metsanduskoolist, Elen Raudsepp Tallinna majanduskoolist,  Pilvi Tauer Tallinna tehnikagümnaasiumist ning Juta Jaani Tartu ülikoolist. Teises arutlusringis saavad sõna praktikavõimalusi pakkuvad ettevõtted Salvest, Tarmetec ja A. Le Coq ning koos arutletakse, kuidas praktikaettevõtted tulevikutöö oskustega meistreid arendavad. Arutelusid juhib Erika Veide haridus- ja noorteametist.  Konverentsisaalis toimuvat programmi saab jälgida veebi vahendusel Tartu kutsehariduskeskuse YouTube'i kanalil. 

Lisaks kohapeal või veebis jälgitavale programmile saavad õpilased osa ka töötubadest. Nii kutsehariduskeskuse Põllu kui Kopli tänava õppehoones on terve päev programm, kus saab kaasa lüüa finantseerimise, maksude, müügi või liftikõne teemal, arendada õpilasprojekte või äriideid. Metec kutsub õppijaid aga enda ettevõttesse külla. «Õppijate huvi on olnud väga-väga suur ja noored on tegijad,» kinnitas õpetaja Tiina Aidnik. «Registreerunuid on palju ja oleks kindlasti veelgi, kuid sel aastal peame mõtlema ja käituma ettevaatlikult,» märkis ta.

Kutsehariduskeskuse ettevõtluspäev on osa projektist «Ettevõtlusõppe ümberkujundamine Tartu kutsehariduskeskuses», mille tegevusi rahastab Euroopa sotsiaalfond ja Eesti riik meetme «Õppe seostamine tööturu vajadustega» tegevuse «Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel» raames. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles