Tartu- ja Jõgevamaale ametlikult koroonapositiivseid ei lisandunud

Tartu Postimees
Copy
Covid-19 proov.
Covid-19 proov. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 630 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 10 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati kuuel inimesel. Lääne-Virumaale lisandus kaks ning Ida-Virumaale üks uus juhtum. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 51,02. Harjumaa kuuest uuest juhtumi (neist kaks Tallinnas) asjaolud on selgitamisel.

Seitse kollet

Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada seitset kollet, millest suurim on Ida-Tallinna keskhaigla kolle, kus lisaks 25 töötajale on haigestunud 14 ravil olnud patsienti ja kaks kohviku töötajat. Läänemere gümnaasiumi koldega seoses on haigestunud 29 õpilast ja 10 õpetajat. Esimese töökoha koldega on seotud 29, Haapsalu nostalgiapäevade koldega kaheksa, Päästeameti koldega seitse, teise töökoha koldega seitse ning pere- ja tutvuskonna koldega on seotud viis haigusjuhtu. Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on kokku ligi 2200 inimest, kellest 371 on haigestunud.

Pereringi kolle

Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa uued juhtumid on seotud nakatumisega pereringis. Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas kaksteist aktiivset kollet: piirkonna suurima ehk tutvuskonna koldega on seotud 30, Kohtla-Järve töökoha koldega seitse, esimese Sillamäe töökoha koldega 14 ja teise Sillamäe töökoha koldega üheksa inimest. Tammiku põhikooli koldega on seotud 12, Kohtla-Järve kesklinna põhikooli koldega seitse, teise Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega seitse ja Kohtla-Järve sünnipäeva koldega viis haigusjuhtu. Jõhvi gümnaasiumi koldega on seotud seitse ja Jõhvi hooldekeskuse koldega kuus haigestunut (viis klienti ja üks töötaja). Sillamäe vanalinna kooli koldega on seotud kuus inimest ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud üheksa Kohtla-Järve ja Sillamäe haigusjuhtu. Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 1000 inimese, kellest on haigestunud 187.

Haiglaravi

5. oktoobri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 41 inimest, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest, üks patsient viidi üle mitte-COVID 19 osakonda. Uusi COVID-19 juhtumeid ööpäevaga ei lisandunud.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 67 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 474 COVID-19 haigusjuhtumit 461 inimesega.

5. oktoobri seisuga on tervenenud 2 755 inimest. Neist 2 094 inimese (76%) haigusjuhtum on lõpetatud, 661 inimese puhul (24%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on võimalik saatekirjaga koroonaviiruse ninaneelu proovi anda 18 testimispunktis, millest kolm asuvad sadamas ja lennujaamas ning on mõeldud Eestisse saabujate testimiseks.

Eestis on kokku tehtud ligi 222 000 esmast testi, nendest 3 617 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab terviseameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles