Elistvere hunt sai kuningliku nime Koroonius

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Isahunt Korooniusele toodud pruudi asukoht on loomapargile teada, kuid emane hunt on veel vabaduses.
Isahunt Korooniusele toodud pruudi asukoht on loomapargile teada, kuid emane hunt on veel vabaduses. Foto: Sille Annuk

Augusti alguses Elistvere loomaparki saabunud kaheaastane hunt sai endale tänasel selleks korraldatud üritusel nimeks Koroonius.

Niisuguse nime konkursile saatnud Palamuse kultuurijuht Ehtel Valk lähtus oma ettepanekus nii sellest, et hunt saabus Riia loomaaiast tänavusel koroonapandeemia aastal, kui ka sellest, et sellises nimes kajastub kuninglikkus: sõna kroon ja antiikajast tuntud imperaatorlike nimede lõpp -ius, näiteks Claudius. Ehtel Valk sai tabava väljamõtlemise eest tänutäheks pehme mänguhundi ja Korooniuse pildiga küpsise.

«Oleme pikalt unistanud, et saaksime teiste meie loodusele omaste liikide seas tutvustada ka Eesti rahvuslooma hunti, kes on eesti rahvapärimuse üks populaarseimaid loomi ja meie metsade hea käekäigu indikaatorliik,» ütles Elistvere  külastuskeskuse teabejuht Elle Mäerand.

Eesti looduses elab umbes 200 hunti, eelkõige rabades ja suurtes metsades. «Vähestel õnnestub hunti kui inimpelglikku looma märgata looduses,» lisas Mäerand. «Nüüd on kõigil võimalus tulla Elistverre teda oma silmaga uudistama.»

Nimepaneku üritus algas ringkäiguga loomapargi külastuskeskuse juurest, misjärel hõigati välja hundi nimekonkursi võidunimi Koroonius. Hundijuttu vestis Mati Kaal.

Hundi nime konkursile esitati 181 nime, mille seast žürii valis parima. Enim pakutud nimeks oli Villem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles