Päästeamet soovitab luua kriisile mõeldes kodused varud (2)

Tartu Postimees
Copy
Teadmisi varumisest enne kriisi on võimalik saada ka trükituna
Teadmisi varumisest enne kriisi on võimalik saada ka trükituna Foto: Andres Raudjalg / Päästeamet

Päästeamet kutsub kõiki üles koduseid varusid täiendama ning korraldas selleks täna teabejagamise viies Eesti linnas ja sealjuures Tartus Eedeni keskus ees. Möödujad said teada, millised varud aitavad omal käel nädalase elektrikatkestuse üle elada kodust lahkumata.

«Toidu varumise kohta kehtib lihtne reegel: varuda tasub kohe söödavaid või kergesti valmistatavaid toiduaineid, nagu pudrud, makaronid, müslibatoonid, pähklid, kuivatatud puuviljad ja muu selline,» selgitas päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala. «Toitu tasub hoida ringluses: võtta, aga panna uus tagasi. Vee varumisel peaks lähtuma teadmisest, et inimene vajab kolm liitrit vett päevas ehk 21 liitrit nädalas.»

Ainuüksi vee ja toidu varumisest ei piisa. Läbi tuleb mõelda ka alternatiivsed sidevahendid, valgusallikad, võimalused toidu valmistamiseks jms. Kindlasti peaks kodus olema akudel töötav raadio, taskulambid, laetud akupangad, matkapriimused või gaasigrillid. Varuma peaks ka ravimeid ja hügieenitarbeid ning mõtlema läbi iga pereliikme võimalikud erivajadused. Unustada ei tohi lemmikloomi ning hoida nendegi toiduvarud korras.

Teaduskeskuse Ahhaa külastajad saavad fuajees elanikkonnakaitse kampaania raames 10. oktoobrini vaadata hädaolukordade ja koduse varu näitust «Varu enne maru!».

Päästeameti näitus teaduskeskuse Ahhaa fuajees.
Päästeameti näitus teaduskeskuse Ahhaa fuajees. Foto: päästeamet
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles