Vanemuisega äsja liitunud näitlejad mängivad valuliku kasvamise lugu

Copy
Näitetruppi kuuluvad Oskar Seeman (vasakult), Maarja Johanna Mägi, Ken Rüütel, lavastaja Johan Elm, Lena Barbara Luhse, Kaarel Pogga ja Jaanus Tepomees.
Näitetruppi kuuluvad Oskar Seeman (vasakult), Maarja Johanna Mägi, Ken Rüütel, lavastaja Johan Elm, Lena Barbara Luhse, Kaarel Pogga ja Jaanus Tepomees. Foto: Vanemuine

Täna õhtul esietendub Sadamateatris Taani kirjaniku Janne Telleri noorteromaani «Mitte midagi» lavaversioon.

Väikeses Taani linnas algab uus kooliaasta. Esimesel koolipäeval teatab üks poiss, et mitte millelgi pole tähtsust ega mõtet. Ta ronib ploomipuu otsa ega tule sealt enam alla, terroriseerides klassikaaslasi oma uue maailmavaatega. Klassikaaslastel ei jää muud üle, kui tõestada talle, et on asju, mis on tähtsad, et elul on siiski tähendus. Klassikaaslased alustavad täiskasvanute eest varjatud mängu, mille panused suurenevad iga hetkega ja milles osalemiseks on vaid kaks võimalust: kõik või mitte midagi.

«Mitte midagi» tõlkinud, dramatiseerinud ja lavastanud Johan Elmi sõnul huvitab teda selle loo juures enim kasvamise motiiv.

«Selles teoses on kasvamine väga valulik ja julm protsess, mis ju tegelikult on tõsi. Aga veel spetsiifilisemalt huvitab mind märkamatu kasvamine,» lisas ta. «Väga harva oskame tähele panna elumuutvaid hetki, kui ise nendes hetkedes oleme. Aga kui võtta ette kellegi teise lugu, on see võimalus olemas. Mida iganes me kogenud oleme, on see toonud meid praegusesse hetke. Isegi kui ma ei tea, kas või miks seda kõike vaja oli, olen mina ikkagi siin.»

Lavastuses mängivad valdavalt sel kevadel lavakunstikooli lõpetanud noored näitlejad, kes sellest sügisest liitusid Vanemuisega: Lena Barbara Luhse, Maarja Johanna Mägi, Oskar Seeman, Ken Rüütel ja Kaarel Pogga. Lisaks neile kuulub truppi Jaanus Tepomees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles