Saadjärve ääres avaneb meeleliigutus. Punkt.

Tartu Postimees
Copy
Foto: Galerii No 1

Laupäeval kell 17 avab Saadjärve ääres tegutsev galerii No 1 (Äksi tee 21, Äksi) oma hooaja kolmanda näituse, Eero Ijavoineni teoste väljapaneku «Meeleliigutuse punkt».

Eero Ijavoinen alustas oma näituse ülespanekut.
Eero Ijavoinen alustas oma näituse ülespanekut. Foto: Galerii No 1

Näitusel on töid eri aegadest, peamiselt valik viimase viie aasta loomingust.

Maalid on autori sõnul abstraktsed või abstraktsuse lähedal, väljendusvahendid on värvid, pinnad, jooned ja faktuurid. «Selliste tööde maalimine on minu jaoks minek tundmatusse, meele liigutamine sinna, kus pole varem viibinud,» selgitas Eero Ijavoinen. «Lõpptulemus on algsest impulsist tihti üsna kaugel või teinud töö käigus juba nii pika tiiru, et on jõudnud algpunkti tagasi.»

Vaadata saab ka skulptuure. «Kujude vorm on rohmakas, aga mitte kohmakas,» kirjeldab kunstnik. «Nende tegemisel lähtun materjalidest, mida elu pakub. Kasutan vormi üldistamisel värvi ja lõpliku oleku saavutamiseks leidobjekte. Omaette seltskond on reljeefid, mida kutsun puuriidavalvuriteks. Siin püüan lihtsate vahenditega saavutada mingeid ilmeid, olekuid või hoiakuid.»

«Meeleliigutuse punkti» avamisel esinevad performance'idega kunstniku enda kõrval tema kaasteelised Zoja Lebedeva, Sorge, Tuuli Puhvel, Kristjan Kalde ja Sten Sarapson ning galerii No 1 galerist Hando Tamm. Ühtlasi saab vaadata bändiproovi, kus osalevad Eero Ijavoinen, Evar Riitsaar ja Kalli Kalde. Muusikat teeb ka Baba ja K ehk Evar Riitsaar ja Kauksi Ülle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles