Antakse üle esimene Tiina Kallavuse nimeline Piirinihutaja auhind

Lisete Reineberg
Copy
Anne Daniel-Karlsen
Anne Daniel-Karlsen Foto: Sille Annuk

Täna annab Tartu Herbert Masingu kool Dorpati konverentsikeskuse mõttehommikul «Tabamata äng – nihutame piire» välja esimest korda kooli endise direktori, varalahkunud Tiina Kallavuse nimelise Piirinihutaja auhinna.

Tänavu pälvivad selle lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen ning matemaatikaolümpiaad, kus said osaleda lihtsustatud õppekava järgi õppivad õpilased.

Herbert Masingu kooli direktori kohusetäitja Siim Värv ütles, et Daniel-Karlsen on Eestis palju muutnud, näiteks hakati tema eestvedamisel ravikodude rajamisega tegelema ja asutati Tartu Maarja kool. Teine auhind antakse just taolisele matemaatikaolümpiaadile, sest Värvi sõnul on olümpiaadid muidu alati kõige targemate ja andekamate laste eneseväljenduse koht. Ta lisas, et olümpiaadi ellu kutsunud meeskond lõi aga viisi, kuidas ka need lapsed, kes õpivad teise õppekava järgi, saavad oma tugevust näidata.

Auhinna eesmärk on tunnustada ja rõõmustada inimesi, kes julgevad ja tahavad muuta maailma erivajadustega laste ja noorte jaoks hoolivamaks kohaks. Värv sõnas, et sellega soovitakse endise direktori Tiina Kallavuse mälestust jäädvustada, sest ta oli väga oluline inimene erivajadusega ja eriti psüühikahäiretega laste õpetamisel. Värv ütles, et ka Kallavus oli piirinihutaja. «Ta püüdis alati leida lahendusi ja tegi tihti asju teistmoodi, kui tavaks saanud. Ta oli energiline ja elurõõmus, elust ja kõigest muust pakatav inimene.»

Auhinna annab välja Tartu Herbert Masingu kool koos partneritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles