Aus linnaametnik: Tartu pole seadnud eesmärki autoliiklust vähendada

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linna üldplaneeringu eskiislahenduse avalik arutelu tõi V spaa konverentsikeskusessse kokku saalitäie huvilisi. Kõneleb Tartu üldplaneeringu ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku.
Tartu linna üldplaneeringu eskiislahenduse avalik arutelu tõi V spaa konverentsikeskusessse kokku saalitäie huvilisi. Kõneleb Tartu üldplaneeringu ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku. Foto: Kristjan Teedema

Kõige rohkem oli V spaa konverentsisaalis, kus ametnikud ja muud asjasse puutuvad arutasid kolmapäeva õhtul Tartu uue üldplaneeringu vaidlusteemasid, tähele panna muidugi maske, mis paiguti piirasid võimalust ära tunda, kes kõneleb. Kuid koroonaajal ei ole maski kandmine mingi uudis, nagu ka mitte see, et kõik 120 osalejat siiski maskiga polnud. Küll mahub uudise määratluse alla linnainsener Mati Raamatu avameelne avaldus «Meie pole seadnud eesmärki autoliiklust vähendada, autoliiklus on igapäevavajaduste rahuldamiseks».

Mõneti mõjus see maski langetamisena olukorras, kus Tartu on kaua rääkinud autole alternatiivi pakkuvate liikumisviiside eelistamisest. Aga nüüd, üldplaneeringu arutamisel on häälekas vastuseis Ujula tänava pikendamisele Aruküla paljandi alt pooleteise kilomeetri võrra Kvissentali asumisse, samuti sadamaraudtee koridori autotänava ehitamisele – mis sellest, et Ropka silla plaan on maha kantud –, ja linnavalitsus vastab kõhklejaile, et teeme ikka!

Pikema sissejuhatuse tegi Tartu üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku, kes ütles, et ettepanekuid tuli umbes 250 inimeselt kokku umbes tuhat. Seejuures olid enim ettepanekuid pälvinud teemad Ihaste metsad, sadamaraudtee, keskpark, matkarada jõe ääres ja rohevõrk. Arutelul ei pälvinud need võrdselt aega ja teemasid tõstatati ka märksa laiemalt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles