Tartu kunstimuuseumi direktoriks soovib saada viis isikut (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Eelmine direktor Signe Kivi (vasakul) ja praegune kohusetäitja Joanna Hoffmann.
Eelmine direktor Signe Kivi (vasakul) ja praegune kohusetäitja Joanna Hoffmann. Foto: Tartmus

Kultuuriministeerium kuulutas septembri alguses välja konkursi, et leida Tartu kunstimuuseumile direktor. Kandideerijail tuli dokumendid esitada hiljemalt 27. septembril. Ministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa andmeil laekusid selleks tähtajaks vajalikud dokumendid viielt isikult. Eelmisele direktorikonkursile, mis oli märtsis 2017, esitas avalduse samuti viis isikut.

«Praegu ei ole veel otsustatud, mitu kandidaati vestlusvooru kutsutakse,» lisas ta. «Võitja selgub siis, kui minister on kandidaadiga töölepingu sõlminud. Määruse järgi peab minister sõlmima komisjoni esitatud kandidaadiga töölepingu 25 tööpäeva jooksul komisjoni otsuse tegemise päevast arvates. Hetkel on raske prognoosida, millal komisjon otsusele jõuab.»

Konkursikomisjoni kuuluvad Marju Reismaa kõrval ministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Merilin Piipuu, kunstinõunik Maria-Kristiina Soomre, sihtasutuse Eesti Kunstimuuseum juhatuse liige Sirje Helme ja Tartu abilinnapea Asko Tamme.

Avalduse esitanud viie isiku nimesid ministeeriumi muuseuminõunik ei avaldanud ning põhjendas seda kultuuriministri määruse nr 33 § 5 lõigetega 5 ja 6.

Muuseumi eelmine direktor Signe Kivi valiti 2019. aastal riigikogu liikmeks. Pärast seda on juhi kohusetäitjana töötanud Joanna Hoffmann.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles