Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Veidrad juurikad pääsesid toidulauale

Copy
Kalda talu peremees Jaanus Välja ja köögivilju korjama tulnud Hedi Päär näitavad eriskummalise välimusega juurvilju.
Kalda talu peremees Jaanus Välja ja köögivilju korjama tulnud Hedi Päär näitavad eriskummalise välimusega juurvilju. Foto: Margus Ansu

Kõverikud, hiigelsuured või mitme haruga porgandid jäävad toidupoe letis tavapäraste porganditega võisteldes alla ja teed ostleja toidukorvi ei leia, tihti ei võta kauplused teistsuguse välimusega saadusi isegi müüki.

ÜRO rahvusvahelise toidukao ja toidujäätmete alase teadlikkuse päeva raames sai eile Kambja külje all Kalda talus kaasa võtta selliseid köögivilju, mis muidu tarbijateni ei jõuaks. Talu peremees Jaanus Välja ütles, et nemad peavad talu peamiselt enda ja tuttavate jaoks ning lisaks jagavad saadusi laiali Tartu toidukogukonnas Juurikas. Omapärased juurviljad üritatakse siiski ära kasutada ja üldiselt sööb talupere need kas ise ära, jäetakse loomadele või pannakse komposti.

Tagasi üles