Tartu koolides pole koroonaviirus edasi levinud

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu Tamme gümnaasium.
Tartu Tamme gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Möödunud reedel selgus, et üks Tamme gümnaasiumi õpilane sai koroonapositiivse tulemuse, ning esmaspäeval, et nakatunud on ka Tartu kutsehariduskeskuse õpilane. Mõlemad koolid saatsid nii nakatunud kui nendega kokku puutunud karantiini ning siiani pole nakatunuid juurde tulnud.

Tamme gümnaasiumi direktori Ain Tõnissoni sõnul pole teada, kust õpilane võis nakkuse saada. «See on rohkem terviseameti rida,» lisas ta. Küll aga alustavad reedest uuesti kontaktõppega kaks klassitäit õpilasi, kes reedel koju saadeti. Seda seetõttu, et siis saab täis kaks nädalat päevast, mil nakatunud õpilane viimati koolis käis. Rohkem nakatunuid lisandunud pole. «Koolis soovitame koridorides ning söögijärjekorras maske kanda ning koos õpetajatega teeme ise sama,» ütles Tõnisson. Tema sõnul on nii õpilased kui õpetajad tähelepanelikud kurgukriipimise ning muude sümptomite suhtes ning koju on jäänud ka neid, kes polnud lähikontaktsed. «Eks see ole loomulik, et inimeste ohutunnetuse on suurem, kui lugu puudutab lähemalt,» arvas direktor.

Tartu kutsehariduskeskus juhtkond kuulis esmaspäeval, et üks Kopli tänava õppehoones õppinud õpilastest oli pühapäeval saanud positiivse koroonadiagnoosi. Tartumaa ametlikus statistikas õpilane ei kajastu, sest tema sissekirjutus on mujal. Pärast diagnoosist kuulmist saadeti kaheks nädalaks koju õpilasega lähikontaktis olnud  11 õpilast ja seitse õpetajat. Tänase seisuga polnud kutsehariduskeskuse direktorile Raini Jõksile teadaolevalt positiivset koroonadiagnoosi saanud ükski lähikontaktsetest ega teistest kutsehariduskesuse õpilastest-töötajatest.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis  2733 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 57 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 32 inimesel. Ida-Virumaale laekus 11, Võrumaale kolm ning Jõgevamaale kaks juhtu. Läänemaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale, Valgamaale ja Tartumaale laekus üks uus juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles