Uueturu park jäi puude võrra vaesemaks

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna saagisid arboristid Vanemuise ja kaubamaja vahel Uueturu pargis maha kaks kuivanud seedermändi ning harvendati teisi puid ja põõsaid. 

Uueturu tänava poolses pargi servas olid pärnapuude oksad kasvanud vastu muru, selle lõikasid arboristid ära. Tänava poolt tuli oksi lõigata pea kolme meetri jagu, et teha ruumi ka tänavapuhastusmasinale.

Samuti võeti oksi maha Ülikooli ja Uueturu tänava nurgas kasvavalt sirelipuult, mis varjas liiklejatele nähtavust. «Kui mõni liikleja Riia tänava poolt läheneb, siis nurga taha ta hästi ei näe, see võib päris ohtlik olla näiteks jalgratturitele,» rääkis arborist Tauno Timak.

Kaubamaja poolses servas, lillemüüjate tagant vähendasid arboristid paari meetri jagu kastanipuu latva. Kuna puul oli pea seitse haru, siis tormi korral võib mõni ladva ots kergesti murduda, ütles Timak.  

«Kui naistepäeva hommikul peaks juhtumisi torm olema, siis on kaubamaja vastast lilli osta hirmus ohtlik,» naljatles arborist.

Samuti annab puude okste harvendamine rohkem päikesevalgust Uueturu pargis kasvavale elurikkuse niidule. Maastikuarhitekt ja elurikkuse parkide üks eestvedaja Karin Bachmann sõnas, et plaanivad Uueturu pargi elurikkuse ala oktoobri keskpaiku laiendada, et rajada sinna uus elurikkuse niit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles