Kaks kuud hiljem: Raadi rehvimäed on viimaks tõesti kahanema hakanud

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Vasakpoolsel pildil on Raadi vanade rehvide hunnikud eile hommikul. Parempoolne pilt on samast kohast tehtud tänavu 27. juulil, mil rehvide purustamine algas. Plats peaks puhas olema aasta lõpuks.
Vasakpoolsel pildil on Raadi vanade rehvide hunnikud eile hommikul. Parempoolne pilt on samast kohast tehtud tänavu 27. juulil, mil rehvide purustamine algas. Plats peaks puhas olema aasta lõpuks. Foto: Kristjan Teedema

Riigihanke võitnud jäätmekäitleja AS Ragn-Sells on juuli viimastest päevadest saadik Raadi vanal sõjalennuväljal tegutsenud ning jõudnud selle ajaga purustada ligikaudu kolmandiku vanadest rehvidest.

Raadil oli kokku 14 000 tonni vanarehve ja purustatud on neist ligi 4500 tonni. Keskkonnainvesteeringute keskuse kommunikatsioonijuht Kati Raudsaar teadis, et suurem osa sellest rehvipurust on vaheladustatud Sillamäe sadama alale. «Peagi liigub 5000 tonni rehvipuru laevaga Soome tsemenditehasesse alternatiivkütuse tootmiseks ning 1000 tonni on viidud Torma prügila drenaažikihi rajamiseks,» ütles Raudsaar.

Mitu võimalust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles