Välistudengid maadlevad reisipiirangute ja e-õppega

Lisete Reineberg
Copy
Erasmusega Tartu ülikooli tulnud Hanna Wołoszyni sõnul oli vahetusaastaks valmistumine ja kõikide dokumentide korda ajamine küll stressirohke, ent ta on väga rahul, et nüüd siin kohal on.
Erasmusega Tartu ülikooli tulnud Hanna Wołoszyni sõnul oli vahetusaastaks valmistumine ja kõikide dokumentide korda ajamine küll stressirohke, ent ta on väga rahul, et nüüd siin kohal on. Foto: Sille Annuk

Kuigi õppeaasta on juba kuu aega kestnud, ei ole välistudengitele Tartusse jõudmise katsumus ikka veel läbi. Näiteks osa Tartu ülikooli saabuvatest tudengitest alles nuputab koduriigis viise, kuidas piirangute kiuste Eestisse reisida, ning Eesti maaülikooli välistudengid pandi tõsiasja ette, et kui õigeks ajaks kohal ei ole, tuleb jääda uut õppeaastat ootama.

Tartu ülikooli rahvusvahelise õpirände keskuse juhataja Ülle Tensing märkis, et kõik välistudengeid pole tegelikult veel Tartusse jõudnudki ja seda eeskätt kolmandatest riikidest pärit tudengitest, kes ka ei ela ELi liikmesriigis. Nemad läbivad ülikooli praegu e-õppena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles