Viljandi jagab Tartu 2024 programmi jaoks raha ja tuge

Tartu Postimees
Copy
Kondase keskus Viljandis.
Kondase keskus Viljandis. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavolikogu toetas neljapäeval toimunud istungil koostöölepingu sõlmimist Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna sihtasutusega.

Koostööleping kinnitab Viljandi partnersuhted kultuuripealinna sihtasutusega ja määrab kindlaks linna rahalise panuse sihtasutuse tegevustesse, edastas Viljandi linnavalitsus.

Volikogu esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on kultuuripealinna aasta ettevalmistamine ja läbiviimine Lõuna-Eesti omavalitsuste suurim ühine ettevõtmine ja terve Eesti 2024. aasta tippsündmus, milles Viljandil on oluline roll.

«Koostöö tartlaste ja teiste kaasatud omavalitsustega loob võimalused täiesti uue piirkondliku võrgustiku tekkeks,» ütles Seeder. «Varem Euroopa kultuuripealinna tiitlit kandnud omavalitsuste kogemused näitavad, et lisaks positiivsele majanduslikule mõjule on suursündmuse korraldamine andnud oluliselt indu juurde kogu kohalikule kultuurielule,» lisas ta.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et nüüd, kui volikogu on koostöölepingu sõlmimist toetanud, saavad Viljandi kultuurikorraldajad edasi minna juba alanud projektidega.

«Juba praegu teevad näiteks Kondase keskus ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia Tartu 2024 meeskonnaga tihedat koostööd. Alles paari nädala eest toimus pärimusmuusika aidas kultuurikompassi foorum, mis oli esimene Tartu 2024 programmi kuuluv sündmus väljaspool Tartut. Usun, et meie inimestel on sellest koostööst palju võita ja kultuuripealinna aasta jätab positiivse jälje kogu Lõuna-Eesti kultuuri- ja turismimaastikule,» ütles Timpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles