REEDENE RÕÕM ⟩ Kliimaaktivist Henri Holtsmeier selgitab, miks noored kord nädalas streigivad (1)

Lisete Reineberg
Copy
Kliimaaktivist Henri Holtsmeier loodab, et kui koroonakriisi suudeti teadlaste abiga kontrollida, siis saab seda teha ka kliimakriisiga.
Kliimaaktivist Henri Holtsmeier loodab, et kui koroonakriisi suudeti teadlaste abiga kontrollida, siis saab seda teha ka kliimakriisiga. Foto: Sille Annuk

Täna streigivad noored üle maailma, et võidelda globaalse soojenemise vastu. Ent kindlasti on mõnele lugejale üllatav see, et 2019. aasta märtsist on noored Eestis streike pidanud üle 80. nädala. Kliimaaktivist Henri Holtsmeier, kes on lisaks ka globaalse protestiliikumise Fridays For Future Tartu eestvedaja, räägib miks ja kelle jaoks ikka veel streigitakse.

Kelle või mille vastu te Tartu raekoja platsil streigite?

Streikidega meil on kolm lihtsat nõudmist poliitikutele ja valitsusele. Üks asi on kuulata parimat saadaval olevat teadust, mis on võrdlemisi iseenesest mõistetav. Teiseks, teha kõik selle nimel, et Eesti panus globaalsesse kuumenemisesse jääks alla 1,5 kraadi. Peale selle tuleks Eestis võimalikult kiiresti minna üle taastuvenergia allikate kasutamisele. Streikide eesmärk on hoida olukorda lambivalguses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles