Tartlasena muusikas alustanud tšellist tuleb Baierist kvartetiga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kvartetis Arkos mängivad Jueyoung Yang (vasakult, esimene viiul), Minkyung Sul (teine viiul), Paulina Riquelme (vioola) ja Indrek Leivategija (tšello).
Kvartetis Arkos mängivad Jueyoung Yang (vasakult, esimene viiul), Minkyung Sul (teine viiul), Paulina Riquelme (vioola) ja Indrek Leivategija (tšello). Foto: Erakogu

Tartlastel on taas võimalik osa saada siin muusikuteed alustanud ja praegu Saksamaal musitseeriva tšellisti Indrek Leivategija esinemisest. Seekord toob ta kodumaale kaasa keelpillikvarteti Arkos, mis sai alguse kaks aastat tagasi ühest oktetikoosseisust.

Arkoses mängib esimest viiulit Jueyoung Yang ja teist viiulit Minkyung Sul, kes on mõlemad pärit Lõuna-Koreast, ning vioolat Paulina Riquelme, kelle isamaa on Tšiili.

«Meid kõiki seob kirg mängida keelpillikvartetti,» tutvustas Indrek Leivategija. «See on ääretult tundlik ja habras kammermuusika vorm, kus peab valitsema harmoonia ning täielik üksteisemõistmine. Kõik neli peavad liikuma, hingama ja mõtlema ühtemoodi ning selle saavutamine on tõeline väljakutse. Rahulolu, mis sümbioosi õnnestudes tekib, on sõnulseletamatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles