Maarja kirik otsib hankekorras kirikutorni taaspüstitajat

Tartu Postimees
Copy
Tartu Maarja kirik.
Tartu Maarja kirik. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval, 23. septembril kell 15 alga sTartu Maarja kiriku torni taaspüstitamise ehitushange. Riigihankega oodatakse ehitajate pakkumusi kiriku torni müüride ladumiseks, vahelagede, treppide ja tugipostide valamiseks, liftišahti ja lifti masinaruumi väljaehitamiseks, metallist keerdtrepi paigaldamiseks, kirikuosa ja torni ajutise plekkkatuse paigaldamiseks.

Lisaks tuleb korraldada veel ka sademevee ärajuhtimine lasteaia «Naerumaa» poolselt küljelt. Hankest jääb hetkel välja Maarja kiriku tornitipu ja -kiivri ehitus. Nende tööde tarvis ootab kirik annetusi.

Maarja kiriku taastamisele annab kaalu ka ettevõtmise lai toetajaskond. Annetusi ja toetusi on laekunud nii eraisikutelt, ettevõtetelt, asutustelt, mitmetelt EELK kogudustelt, omavalitsustelt,  õla on alla pannud ka riik ja suurimaks toetajaks on Tartu linnavalitsus. Toetajaid on nii Eestist, kui välismaalt. On palju püsiannetajaid, aga ka ühekordsete summadega toetajaid. Staažikamad püsiannetajad on toetamist alustanud juba 2006. aastal.

Seni on Tartu Maarja kiriku juures tehtud mitmeid ehitustöid. 2017. aastal valmis kirikule uus peatrepp ja koos lasteaia ehitusega ka kirikuesine väljak. 2019. teostati töid kiriku sees, kirikusaal sai tõstetud teisele korrusele ning valmisid alumise korruse kandvad seinad ja taldmikud. Tööde tulemusel saab aimu kiriku uuest sisearhitektuurilisest lahendusest. Lisaks on teostatud väiksemaid parandustöid, et hoida ära kirikule uute kahjustuste teket, näiteks parandatud katust ja pööningult eemaldatud vettinud soojustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles