Prima Vista raamatulaat hajutas kirjastused eraldi telkidesse

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Prima Vista raamatulaat raeplatsil.
Prima Vista raamatulaat raeplatsil. Foto: Sille Annuk

Kirjandusfestivali Prima Vista teise päeva rahvarohkeim üritus tõi Raekoja platsile lugemisvara pakkuma ligi 20 kirjastust. «Raamatulaat on aastaid olnud üks meie festivali enim külastatud üritusi,» ütles selle korraldaja Elena Sipria-Mironov.

Koroona tõttu ei tegutsenud kirjastused ühes suures telgis, nagu on olnud eelmiste aastate festivalide ajal, vaid paiknesid eraldi väiksemates telkides.

Kuulajate ees olid Viivi Luik (vasakul) ja Anna Verschik.
Kuulajate ees olid Viivi Luik (vasakul) ja Anna Verschik. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval

Prima Vista avapäeval eile oli võimalik kuulata festivali patrooni Viivi Luike, kelle autoriõhtu toimus Tartu ülikooli muuseumi valges saalis ja kellega vestles juudi rahvusest Eesti keeleteadlane, Tallinna ülikooli professor Anna Verschik.

Viivi Luige uusima raamatu esikaas.
Viivi Luige uusima raamatu esikaas. Foto: Repro

Septembri alguses on trükist tulnud kirjastuse SE&JS väljaandel Viivi Luige esseede ja teiste veel kaante vahel ilmumata tekstide kogumik «Selle kevade tervitus». See teos oli üks neist paljudest, mida võib sirvida ja soovi korral omandada Prima Vista raamatulaadal, mis seekord on avatud vaid ühel päeval, täna kell 11-20 Raekoja platsil.

Kolmapäeval

Kolmapäeval on Prima Vista kavas muu hulgas konverents «Inimene Visnapuu». See algab kell 11 Luunja keskkoolis. Kirjandusuurijad kõnelevad Henrik Visnapuu elust, ajast ja loomingust, tema rollidest ühiskonnas ja saatusest, muu hulgas ka tema vähemtuntud tekstidest ja poliitilistest vaadetest.

Lõpetuseks saab kell 16.30 koolimaja lähedal Kapteni kõrtsis kuulata Maarja-Liis Möldri ja Kalev Vapperi luulekava Visnapuu luulest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles