14-aastane poiss kihutas valge mersuga puusse

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartu vallas Sinikülas kaotas 14-aastane poiss juhitud sõiduauto Mercedes-Benz üle kontrolli ja paiskus teelt välja vastu puud.
Tartu vallas Sinikülas kaotas 14-aastane poiss juhitud sõiduauto Mercedes-Benz üle kontrolli ja paiskus teelt välja vastu puud. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile kella 16 paiku juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu vallas Sinikülas, kus 14-aastane poiss kaotas tema juhitud sõiduauto Mercedes-Benz üle kontrolli ja auto paiskus teelt välja.

Noormehe juhitud ilma kehtiva ülevaatuse ja kindlustuseta sõiduauto Mercedes-Benz 200D eest jooksis väidetavalt üle tee põder. Kogenematu juht proovis oma sõnul põdra tagant ümberpõiget sooritada, kuid kaotas oskuste ja vilumuse puudumise tõttu sõiduki üle kontrolli ning põrutas vastu kraavi pervel kasvavat kaske. Sõidukis kaassõitjana viibinud 13-aastane poiss toimetati sündmuskohalt Tartu ülikooli kliinikumi tervisekontrolli.

Teadaolevalt sai 14-aastane nooruk sõiduvahendi enda vanaisa käest, kes andis selle poisile putitamiseks, kuid mitte sõitu minemiseks. Paraku otsustas nooruk masinaga siiski sõita ning võttis taha istmele ka 13-aastase sõbra, kellega siis koos Tartu vallas Sinikülas ringi sõideti.

Mõlemad poisid olid masinas turvavööga kinnitamata. Tagaistmel istunud 13-aastane laps sai õnnetuses viga. Ta viidi sündmuskohalt Tartu ülikooli kliinikumi traumapunkti, kust ta peale esmaabi lubati kodusele ravile. Tema vigastused ei olnud eluohtlikud, kuid ta peab siiski mõnda aega kodus tervenema. Autot juhtinud 14-aastane nooruk ise viga ei saanud. Edasi tegeleb poiste ja nende peredega kohalik noorsoopolitseinik.

Arvestades sõiduki vigastusi ning fakti, et poisid ei kasutanud ka turvavarustust, võib selle avarii arvata õnnelike õnnetuste sekka, ütles Tartumaa politsei piirkonnavanem Anti Peiponen. «Tagajärjed võinuks olla mitu korda raskemad, suisa traagilised, kui kogenematu juht kohtunuks teel puu asemel mõne suure ja raske sõidukiga,» sõnas ta.

«Mõistagi on noortel poistel huvi tehnika, masinate ja autosõidu vastu, kuid sellisel juhul tuleb vastutavatel täiskasvanutel leida neile ohutud ja turvalised võimalused, kus oma hobidega tegeleda ja sõiduoskusi arendada. On väär usaldada lapse kätte ilma täiskasvanu järelevalve ja juhendamiseta sedavõrd ohtlik tapariist, kui seda on mitu tonni kaaluv sõiduvahend,» rääkis Peiponen.

Kui poistel on huvi pooleldi vanarauana seisva tehnika kallal nokitseda või sõiduoskusi arendada, siis peavad täiskasvanud veenduma selles, et seesugune teguviis oleks ühtviisi ohutu nii lastele endile kui ka tervele kogukonnale, rõhutas politsei piirkonnavanem. «Ohuolukordadest politseile teada andmine ei ole seejuures mitte pealekaebamine, vaid võib teinekord olla lausa kellegi elu ja tervise päästa,» lisas Peiponen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles