Tartu püüab õpetada inimesi bussis stoppnuppu kasutama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus reisijaid teenindavad bussijuhid tahavad, et tartlased hakkaksid rohkem kasutama stopp-nuppu, kui nad tahavad väljuda.
Tartus reisijaid teenindavad bussijuhid tahavad, et tartlased hakkaksid rohkem kasutama stopp-nuppu, kui nad tahavad väljuda. Foto: Margus Ansu

Tartu linnaliinide bussijuhid julgustavad reisijaid usinamalt busside käsipuudel asuvaid stoppnuppe kasutama. Nii teaksid bussijuhid, kas järgmises peatuses on tarvis peatuda või mitte.

Mujal maailmas on tavaks, et reisija annab bussijuhile oma väljumissoovist teada stoppnuppu vajutades, vastasel juhul ühissõiduk tühja peatuse juures ei pidurda. Tartu bussijuhid soovivad, et ka Emajõelinnas võiks selline tava juurduda.

Rahvast täis ühissõidukis pole juhil võimalik näha tervet sõidukit ning seda, kas keegi soovib väljuda. Samuti pole näha tagumiste treppide peal seisjaid, vahendas linnavalitsuse pressiteade. Seega ongi lihtsam, kindlam ja odavam variant vajutada nuppu kirjaga «Stop» piisavalt vara enne peatust.

Juhid tahaks jätta peatumata neis peatustes, kus pole väljujaid ega pealetulijaid. Nende selgitusel muutub sõit bussiga sel moel sujuvamaks, kiiremaks ning talvisel ajal püsib ühissõiduk seest soojem.

Paraku ei taha inimesed sellest aru saada ning on pahased, kui bussijuht jätab kõigis peatustes uksed avamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles