Täna selguvad kaks tänavust teerajajat

Tartu Postimees
Copy
Möödunud aastal sai Tartu teerajajate allee juurde kolmed uued jalajäljed, kui pronksi valati.  Vanemuise, Undel Koka ja Andres Kuusiku jäljed.
Möödunud aastal sai Tartu teerajajate allee juurde kolmed uued jalajäljed, kui pronksi valati. Vanemuise, Undel Koka ja Andres Kuusiku jäljed. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kümme aastat tagasi Tartu vaimu sümboolsetest jalajälgedest alguse saanud Teerajajate alleel avalikustatakse täna kell 15 pidulikult tänavused teerajajad ja avatakse nende pronksist jalajäljed.

Avalik jälgede avamise tseremoonia toimub Tasku keskuse Riia tänava poolsel küljel. Sõna võtavad Tartu linna ja Estiko esindajad, meeleolu loob Tartu Saksikoor. Linnarahvas on palutud teerajajaid tervitama, värskeid jälgi uudistama ja kringlit sööma.

Tseremoonial avalikustatakse kaks tänavust teerajajat. Ühe teerajaja valis välja žürii, kuhu kuuluvad linnavalitsuse, ülikooli, maaülikooli, ülikooli kliinikumi, Vanemuise teatri, kaubandus- ja tööstuskoja, Tartu Postimehe ja Estiko esindajad. Teine teerajaja selgus rahvahääletuse tulemusel. Tasku veebilehel ja Tartu Postimehe veebis tehtud hääletusel koguti 3099 häält.

2010. aastal alguse saanud Tartu teerajajate allee eesmärk on tunnustada Tartu linnaga seotud inimesi, kes oma töö või teoga on andnud märkimisväärse panuse Tartu linna või maakonna arengu, tutvustamise või tunnustamise heaks. Igal sügisel täiendatakse alleed uute jalajälgedega, jäljed on pronksi valanud skulptor Bruno Kadak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles