Ilmus ülevaateteos Eesti teatrist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Rähesoo.
Jaak Rähesoo. Foto: Margus Ansu

Eesti Teatriliit esitles esmaspäeval tartlase Jaak Rähesoo (70) ülevaateteost «Eesti teater», milles on teatriloo üldkäsitlus ning Eesti vanimate teatrite Vanemuise ja Estonia ülevaade.

«Eesti teatri» esimesest köitest saab lisaks sõnateatri üldarengule ülevaate ka muusikateatri kulgemisest.

«Ajalooline koguvaade püüab jälgida teatrit laiemal ühiskondlikul ja kunstiloolisel taustal, võimaluste piires tuues võrdlusi ka mujalt maailmast,» teatab Eesti Teatriliidu veebisait. «Nagu uuemaaegses teatrivaates tavaks, keskendub selline esitlus eeskätt lavastajate tööle.»

Autori kirjanduse ja teatri vahelist loomingulist paiknevust arvestades on ülevaateteoses palju tähelepanu pööratud ka algupärase näitekirjanduse arengule. Üksikteatrite eripeatükid keskenduvad nende spetsiifilisematele probleemidele, ühtlasi leides rohkem võimalust käsitleda näitlejaid.

Esimese köite on retsenseerinud Lea Tormis, toimetanud Mall Põldmäe ja kujundanud Kersti Tormis. Järgmisel aastal on Eesti Teatriliidul kavas välja anda «Eesti teatri» teine köide, mis hõlmab kõik üksikteatrid peale Estonia ja Vanemuise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles