Põllumajandusloendusel on andmed esitanud vaid viiendik majapidamistest

Copy
Loomad tuleb üle lugeda.
Loomad tuleb üle lugeda. Foto: Sander Ilvest

Üleriigilisel põllumajandusloendusel saab veebi vahendusel osaleda täna viimast päeva, misjärel algab 15. novembrini kestev telefoniküsitlus. Seni on vastanud 2340 loendusnimekirjas olevat majapidamist ja oodatakse veel üle 9200 küsimustiku esitamist, niisiis on oma andmed esitanud nüüdseks 20,2 protsenti majapidamistest.

Põllumajandusloenduse projektijuht, statistikaameti juhtivanalüütik Eve Valdvee soovitab kasutada võimalust vastata küsimustikule veebis.

«Veebis vastamine ei võta üldjuhul aega rohkem kui paarkümmend minutit, sest paljud andmed on küsimustikus eeltäidetud. Loendusel osalejatel on hea võimalus meie kaudu teada anda, millised valdkonnad vajavad põllumajanduses rohkem tähelepanu ning rahastust,» lisas ta.

Loendusel osalemine on loendusnimekirjas olevatele majapidamistele kohustuslik. Andmeid kogutakse majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta. Osa andmeid (sh tööjõu, muude tulutoovate tegevuste, loomakasvatushoonete ja sõnnikumajanduse andmed) küsitakse ainult vastavasse valikusse langenud majapidamistelt.

Põllumajandusloenduse küsimustikku saab täita aadressil estat.stat.ee. Veebikeskkonda saab sisse logida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-IDga.

Lähemalt saab loenduse kohta lugeda siit. Loenduse tulemused avalikustatakse 2021. aastal statistikaameti andmebaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles