Vanemuise näitleja Kärt Tammjärv õpetab tallinlastele seebivalmistamist (1)

Copy
Kärt Tammjärv lavastuses "Head tüdrukud lähevad taevasse".
Kärt Tammjärv lavastuses "Head tüdrukud lähevad taevasse". Foto: Kristjan Teedema

Särevi teatritoas Tallinnas alustab täna keskpäeval järjekordset hooaega Anna käsitööklubi. Esimest õpituba juhendab Vanemuise näitleja Kärt Tammjärv. Tema näpunäidete järgi käib kell 12–14 tükeldamine, sulatamine, värvimine, lõhnastamine ja valamine ning selle kõige tulemusel saab iga osaleja kaasa käsitööseebid, mida kasutada kodus või kinkida sõpradele. Ja et seebitegu oleks täiuslik, harjutatakse ka pakkimist.

Eesti ajaloomuuseumi teatel on Anna käsitööklubi õpitubade sari, kus täiskasvanud teatri- ja käsitööhuvilistel on võimalik omandada mõni eluks vajalik oskus. Sügistalvisel hooajal toimub neli õpituba, kus juhendajateks on mitmekülgsed teatriinimesed.

Särevi teatrituba (Tina 23–13, Tallinn) on isikumuuseum, mis oli kunagi koduks kahele teatriinimesele – Anna ja Andres Särevile. Muuseum on tegutsenud aastast 1982 ning olnud mitmesuguste ürituste ja haridusprogrammide paigaks.

Andres Särev (1902–1970) oli näitleja, lavastaja, teatrijuht ja dramatiseerija, kes oma ligi 40 dramatiseeringuga rikastas märgatavalt meie teatrirepertuaari. Anna Särev (1900–1980) oli Estonia ja Tallinna töölisteatri näitleja, keda lisaks armastusele teatri vastu iseloomustas suur käsitööhuvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles